website maken
Hosting   |   Templates   |   Domeinen   |   SEO   |   Adverteren   |   Geld verdienen


Geld verdienen met website: uitleg en tips

Er zijn verschillende manier om geld te verdienen met uw eigen website. Globaal kunt u kiezen tussen een drietal alternatieven;

  • U kunt deelnemen aan een affiliate programma van een onderneming
  • U kunt automatisch tekstlinks toevoegen aan uw website met Google Adsense of een vergelijkbare advertentieprogramma
  • Zelf bedrijven benaderen en handmatig advertenties uitkiezen die u op uw website wilt plaatsen, dit kunnen tekstlinks of banners zijn

Affiliate programma's

Deelnemen aan een affiliate programma is over het algemeen alleen succesvol voor websites met een specifiek thema.

Een website waarop huizen te koop worden aangeboden zal bijvoorbeeld veel bezoekers krijgen die geïnteresseerd zijn in hypotheken. Hier kunt u als webmaster op inspelen door affiliate links aan te bieden naar hypotheek aanbieders waarbij u betaald krijgt voor elke click, lead of sale die via uw site tot stand komt.

De bekendste aanbieders van Affiliate programma's zijn;

Pop-up reclames

Vroeger was het populair om door middel van pop-ups reclame te tonen aan de bezoekers van uw website. Mede door de verbetering van de pop-up blockers in internetbrowsers is deze vorm van reclame in gebruik afgenomen. Mocht u toch op zoek zijn naar een programma dat pop-up banners op uw website kan tonen en tevens de pop-up blockers omzeilt dan kunt u zich het beste inschrijven bij Ad Pepper. Dit bedrijf verzorgt de meest getoonde pop-up en pop-under banners onder de noemer: ilead.

Automatische teksadvertenties

Waar vooral veel beginnende websites het meeste mee zullen kunnen verdienen zijn tekstlinks die automatisch op uw website geplaatst worden nadat u een javascript code heeft toegevoegd aan uw website.
U kunt zelf kiezen uit een aantal standaard horizontale en verticale advertentieformaten.

Vervolgens zullen de tekstadvertenties die automatisch weergegeven worden betrekking hebben op het onderwerp van uw website. Wanneer de website over huizen gaat zullen dus automatisch advertenties over het kopen en verkopen van huizen verschijnen bijvoorbeeld.

Het grote voordeel van dit systeem is dat u de lopende advertenties nooit handmatig hoeft aan te passen. Deze worden via een biedingssysteem automatisch op uw site geplaatst zodat u er geen omkijken meer naar heeft.

Overige voordelen zijn;

  1. Uw advertentieruimte kan onderdeel worden van een grote markt van vraag en aanbod.
  2. Tekstlinks zijn altijd relevant omdat deze automatisch worden gekoppelt aan de woorden die voorkomen op uw website.

Aanbieders tekstadvertenties

De grootste en belangrijkste speler op het gebied van tekstadvertenties is Google Inc. Met Google Adsense biedt dit bedrijf de mogelijkheid automatisch advertenties op uw site te laten plaatsen. Voor de Nederlandse en Europese markt is Google Adsense ook verreweg het meest gebruikte tekstadvertentie systeem.

Hier volgt een overzicht van tekstadvertentie aanbieders;

Zelf advertenties plaatsen

De laatste methode is om uw advertenties zelf of via een tussenpersoon op een website te plaatsen.
Deze optie is eigenlijk alleen relevant voor websites die al tienduizenden bezoekers per maand hebben, anders zal een adverteerder niet snel interesse hebben om op uw site te adverteren.

U kunt ervoor kiezen zelf adverteerders te benaderen die interessant zijn voor de doelgroep van uw site. Ook kunt u (daarnaast) een link op uw site plaatsen naar een pagina met informatie over adverteren op uw website zodat bedrijven die geïnteresseerd zijn zelf met u contact kunnen opnemen.

Mocht u meer dan 100.000 bezoekers per maand hebben dan kunt u er ook voor kiezen om de verkoop van adverterenties op uw website over te laten aan een gespecialiseerd bureau.
Voorbeelden daarvan zijn;

Heeft u een kleinere weblog dan kunt u informatie inwinnen bij;

In-Text advertising

Adult affiliate programma's

Een beschrijving van adult affiliate programma's vindt u hier: adult affiliate programma's


Website maken    |    Linkpartners    |    Veelgestelde vragen     |    Sitemap    |    Contact

De Website Hulp.nl © 2007 | Disclaimer