website maken
Hosting   |   Templates   |   Domeinen   |   SEO   |   Adverteren   |   Geld verdienen


Een eigen weblog maken

Voordat u een weblog gaat maken moet u beslissen of u de weblog zelf op een server wilt zetten en bijhouden of dat u via een online dienst een gratis weblog wilt aanmaken. Het voordeel van een website zelf maken en bijhouden op uw serverruimte is dat u een eigen domeinnaam kunt kopen en dat u volledige controle heeft over uw weblog.
Het voordeel van een weblog bijhouden via een online dienst is dat dit vaak gratis is.

Weblog maken op uw eigen serverruimte

Als u een weblog wilt zetten op een eigen serverruimte kunt u daarvoor gratis software gebruiken. De twee belangrijkste weblogdiensten die u daarvoor kunt gebruiken zijn Blogger en WordPress.
Met Blogger kunt u geheel online en gratis uw eigen weblog samenstellen en updaten zonder software op uw PC te hoeven installeren. WordPress is een gratis software pakket dat u zelf door middel van een FTP programma naar uw serverruimte moet uploaden.

Blogger

BloggerBlogger is een gratis weblog dienst die aangeboden wordt door Google Inc. Met Blogger kunt u een weblog op uw eigen serverruimte bijhouden, ook kunt u ervoor kiezen deze te hosten bij Blogger. Om met Blogger een weblog te maken heeft u geen HTML kennis nodig. Ook kunt u het uiterlijk van uw weblog gemakkelijk aanpassen door het kiezen van een template.

Om een weblog op uw eigen serverruimte te plaatsen dient u zich aan te melden bij Blogger. Dit kunt u gemakkelijk doen met uw Google-account als u die al heeft voor bijvoorbeeld Gmail. Vervolgens vult u uw gegevens in en kunt u ervoor kiezen om de weblog bij Blogger te hosten ofwel op uw eigen serverruimte te plaatsen. Daarvoor dient u vervolgens de naam van uw server, uw FTP loginnaam en wachtwoord in te vullen.

Aanmelden Blogger

 

Wordpress

WordpressOok met Wordpress kunt u gemakkelijk een weblog bijhouden op uw eigen server of gratis hosten bij WordPress. De dienst is vergelijkbaar met die van Blogger. WordPress is hier gratis te downloaden.
Het gratis internetadres dat u krijgt als u ervoor kiest bij WordPress te hosten is: .wordpress.com

Door middel van templates is de opmaak van pagina's aan te passen. Ook zijn er plugins beschikbaar die allerlei functies aan het weblog toevoegen.

Een paar voorbeelden zijn; spam filters en kleine scherm detectie voor Mobiele telefoons, Nintendo Wii, Nintendo DS, etc.

Download WordPress

 

Web-log

Web-logWeb-log.nl is een weblogdienst die aangeboden wordt door Ilse Media.
Met Web-log.nl kunt u online een weblog aanmaken, beheren en hosten. U heeft hiervoor dus geen eigen serverruimte nodig en het kost u helemaal niets. Een voordeel van Web-log.nl is dat deze dienst geheel in het Nederlands is.

U kunt bij Web-log.nl een gratis internetadres krijgen die eindigt op .web-log.nl . Als u bijvoorbeeld Jan Jansen heet kunt u het adres: janjansen.web-log.nl krijgen als die nog vrij is. Met Web-log.nl kunt u niet een weblog bijhouden op uw eigen serverruimte, u moet het dus altijd bij deze dienst hosten.

Aanmelden Web-log

 

Windows Live Spaces

Windows Live SpacesWindows Live Spaces biedt u een gratis weblog en opslagcapaciteit voor maar liefst 500 foto's per maand. Het biedt een goede integratie met andere gratis applicaties van Microsoft zoals Live Mail en Live Messenger.

Wie een Live Spaces-weblog aanmaakt, kan die met "gadgets" vullen, Microsofts naam voor handige kleine programmaatjes. Bezoekers kunnen foto's en weblogs eenvoudig doorzoeken aan de hand van tags.

Gebruikers hebben hebben bovendien controle over wie hen in de persoonlijke ruimte kan aanspreken, wie profielen mag inzien en geselecteerde inhoud mag bekijken. Zo kunt u deze beperken tot personen die al zijn toegevoegd in uw Microsoft Live Messenger.

Aanmelden Windows Live Spaces


Website maken    |    Linkpartners    |    Veelgestelde vragen     |    Sitemap    |    Contact

De Website Hulp © 2007 | Disclaimer